Amagoia Arrieta bigarren geratu da Zagrebeko World Boccia Challenger nazioarteko txapelketan

Berriketan 2024ko api. 16a, 09:58
Amagoia Arrieta (ezkerretik lehena), BC1 kategoriako podiumean. ZAGREG 2024 WORLD BOCCIA CHALLENGER/FACEBOOK

Deban bizi den kirolaria helburuak beteta bueltatu da nazioarte mailako denboraldiko lehen txapelketatik. Apirilaren 9tik 13ra bitartean Kroaziako hiriburuan jokatutako World Boccia Challengerretik, hain zuzen, zilarrezko domina kolkotik zintzilik duela etxeratu da.

Espainiako selekzioko jokalariak debut ona egin zuen BC1 kategorian (eskuekin edo oinekin jaurtitzen duten eta laguntzailea behar duten kirolariak). Sailkapen faseko hiru partidetatik bi irabazi ondoren, B multzoko lider bezala egin zuen jauzi finalerdietara.

Lehen partidan, 11-3 emaitzarekin erraz hartu zuen mendean Ana Miranda portugaldarra eta bigarrenean, berriz, 5-1 nagusitu zen Desiree Segarra selekzioko kidearen aurka. Hirugarren partidan, aldiz, ezin izan zuen Bat El Breitman Hacoen gainditu; 6-8 galdu zuen israeldarraren aurka.

Amagoia Arrieta Zagrebeko World Boccia Challengerrean parte hartzen. ZAGREB 2024 WORLD BOCCIA CHALLENGER/FACEBOOK

Finalerdietan ere ondo moldatu zen Dordoka Klubeko jokalaria; 4-0 gailendu zitzaion Pielykh Yana ukrainarrari eta, horrenbestez, finalerako txartela bereganatu zuen. Finalean, baina, egungo Europako txapeldunak ezin izan zuen Dora Basic kroaziarra gainditu; gogor saiatu bazen ere, 2-3 galdu zuen.

Aukerekin

Nolanahi ere, BAT Basque Teameko kirolariak abuztuaren 28tik irailaren 8ra ospatuko diren Parisko Paralinpiar Jokoetan parte hartzeko txartel bat lortzeko aukerari eusten dio oraindik ere.

Ranking bidez sartzea da duen aukera bakarra, baina txartela ziurtatuta duen ala ez jakiteko, ekainaren 3ra arte itxaron beharko dela zehaztu dute.